Selecteer een pagina

Ik kon er uren naar kijken, vooral op een middag waarop ik echt niet meer wist wat ik moest doen. Of eigenlijk gewoon geen zin had om iets te gaan doen. TV aan, zap, zap, zap, ‘WOW, isn’t it AMAZING?’ Telsell. Bestaat dat nog steeds? Ik had toen geen idee waarom ik daar zo lang naar kon kijken. Maar als ik er wat langer over nadenk misschien toch ook wel.

Pity the Food

De mensen die de spullen verkochten waren meestal niet zo interessant. In mijn herinneringen heetten in elk geval alle mannen Mike. Behalve Mr T. natuurlijk. Maar wat verkochten ze dan? Het tuxedo painting system. Vlekkenverwijderaars. Keukenmachines. Ergonomische hoofdkussens. Antivries waarmee je een ingevroren motor nog kon starten.

En als ik er nu zo over nadenk dan waren dat voor een groot deel uitvindingen! Ja, je had ook de 340-delige messensets en zingende vissen voor aan de muur, maar veel van wat er verkocht werd probeerde toch echt wel een probleem op te lossen. Kunnen verven in je gewone kleren, zonder het hele huis onder te kliederen. Vlekken uit je mooie kleren halen (verfvlekken misschien?). Je eten sneller klaarmaken. Rugklachten verhelpen. Je auto starten in een sneeuwstorm. Dat zijn best praktische problemen toch?

Als iemand dáár nou eens wat op zou verzinnen!

Later zag ik de documentaire van Louis Theroux, waarbij hij gaat kijken in de wereld van de Telsell. Daarbij gaat hij niet alleen in de studio kijken, hij gaat ook langs bij iemand van wie de producten verkocht worden. En ja, die man beschouwt zichzelf inderdaad als uitvinder. Hij wil namelijk een probleem oplossen. Nouja, twee eigenlijk: workouts makkelijker maken, en zijn eigen portemonnee spekken.

Want als je wat uitgevonden hebt, wat ga je er dan mee doen? Niet iedereen werkt bij Philips of Sony en kan zijn nieuwe gadget aan zijn baas demonstreren. Het kan wel een mooi idee zijn, maar als het niet zo’n enorme uitvinding is dat het direct opgepikt wordt, dan moet je het zelf aan de man brengen. De markt op. Advertenties in blaadjes. En: Telsell.

Wow!

Met elke beweging van de hand draaien de messen wel vijf keer rond!

Nu heb ik zoveel meer tijd voor mijn familie!

Of om Telsell te kijken natuurlijk.

Zap.

Isn't it Amazing?