Selecteer een pagina

Ik wil een werkplaats. Eentje zoals deze. Met schroefjes. En boutjes. En stekkertjes. En snoertjes. Kabeltjes. Draadjes. Gereedschap. Heel veel gereedschap. En dan lekker niet opruimen als je klaar bent met prutsen. Maar eens in de zoveel tijd alles weer op alfabetische volgorde sorteren.

Zo Veel Spulletjes

In de winkel kan ik ook eindeloos naar de kabeltjes staren. USB stekkertjes, coax kabels, UTP verlengstukjes. Bij de Gamma bijvoorbeeld. Daarna nog even door naar het gereedschap. Dure verstekzaag. Mooie schuurmachine. Kijk die frees, zoveel opzetstukjes! Geen idee waar dat vandaan komt, misschien dat mijn vader het ook al deed? Ik was in elk geval wel altijd mateloos geïnteresseerd in de gereedschapskast. Kleine kastjes vol met laadjes. Batterijtjes, knopjes, bandenplaksetjes.

Laatst ontdekte ik dat ik niet de enige ben. Percy heeft blijkbaar ook een doos vol kabels thuis. Af en toe even in rommelen. Kijken of er nog wat spannends tussen zit. Is dat iets van mannen? In plaats van een kast vol kleren, een schuur vol hout? Geen la met schoenen, maar een doos vol boortjes?

Batman is ook een man

Over kleren gesproken, ik heb ook eindeloos gefantaseerd over zo’n jas met heel veel zakjes er op. Met een loepje er in. En een klein schaartje. Een insectenbewaardoosje. Een stukje touw. Eigenlijk zoiets als een Zwitsers zakmes, maar dan op je hele lichaam. Heerlijk. Ook was ik vreselijk jaloers op de riem van Batman. Wat die daar toch elke keer weer uit toverde! Een werpanker. Een boemerang. Poeder om in iemands ogen te gooien. Een hittestraal.

NeneneneneneneneneneneneneneneneBAT MAAAAAAN

Nog steeds kan ik dagelijks op de bouwplaats (we wonen er midden in) staren naar die mooie riemen die ze hebben. Een toolbelt, dat is nog eens wat. Misschien nog wel beter dan zo’n schuurtje. Met een handig zakje voor spijkers, een lusje voor je hamer, een vakje een schroevendraaier.

Maarja hè.

Toolbelts are for tools.

No, really!