Selecteer een pagina

Ik heb net mijn piano afgemaakt. Hij is helemaal van karton. Het was een hoop vouwwerk, maar hij doet het!

Hij klinken als een piano, maar ook als een koor. Of als een groep oude mannen. Of als een verzameling katten die klinken alsof ze op hun staart worden getrapt.

Vorige week heb ik mijn eigen motor gevouwen, het is me al bijna gelukt om eerste te worden op difficult.

En morgen? Dan ga ik een huis vouwen.

Nintendo Labo

Nintendo Labo

Ik heb er nooit echt een geheim van gemaakt dat ik fan ben van Nintendo, maar sinds kort ben ik nog iets meer fan geworden.

Nintendo heeft namelijk Nintendo Labo uitgebracht, een bizarre verzameling van gadgets die je zelf, origami-stijl, in elkaar moet vouwen en waarmee je daarna kunt spelen.

Ik had twee redenen verzonnen waarmee ik de aanschaf kon goedpraten.

Als eerste leek het me ontzettend leuk om de gadgets in elkaar te vouwen. Ik was vroeger ook al gek op van die kleine huisjes en kerkjes van karton die je zelf in elkaar kon zetten. Dat je er daarna nog wat mee kon leek me een leuke bonus.

Maar Labo kan nog een extra trucje. Toen Nintendo de sets aankondigde was ik een beetje bang dat ze alles dicht zouden timmeren en dat je er alleen mee zou kunnen doen wat Nintendo wilde dat je er mee kon doen. Vouwen, spelen, klaar. Daar hadden ze in het verleden namelijk een beetje een handje van.

Nintendo Maker

Niets van waar! Er is namelijk ook de Toy-Con Garage, waar je je eigen machines kunt bouwen!

In een ander onderdeel wordt uitgelegd hoe de kartonnen constructies werken, maar daarnaast ook hoe de controllers werken en hoe de Switch zelf werkt. Ik lees net dat Nintendo de blauwdrukken van de kartonnen platen vrij heeft gegeven, zodat je nieuwe onderdelen zou kunnen maken. Erg leuk allemaal, en goed om te zien dat Nintendo wat meer open begint te worden!

Op deze manier zou Nintendo nog wel eens onderdeel van de Maker Movement kunnen gaan worden!

Het enige dat wat voor mij nog ontbreekt is een manier om je eigen ontwerpen makkelijk te delen met andere mensen, maar wie weet komt dat nog in een latere update.

Maar ik moet weer verder.

Want dat huis gaat zichzelf niet vouwen.

En er ligt ook nog een blauwe hengel op me te wachten.

Nintendo Labo