Selecteer een pagina

Het is een rustige dag, de lucht is strakblauw. Grote wolkenkrabbers torenen boven mij uit. Ik sta wat om mij heen te kijken als ik hem plotseling zie. Recht voor mijn neus.

Een vliegende schotel.

Sierlijk deint hij op en neer, terwijl hij langzaam ronddraait. Net als in de film. Voorzichtig beweeg ik mijn rechterhand naar voren om hem aan te raken.

Vliegende schotel

KRAAAAAATS!

Een enorme stalen vuist ramt de schotel met een rotvaart tegen de wolkenkrabber aan de overkant van de straat. De schotel explodeert in duizend stukjes en een grote vuurbal laat het glas uit de ramen van de torenflat springen. De hittegolf spoelt over mij heen en in een reflex zet ik een stap naar achteren.

BWAAAAAAAM!

Een gigantische voet stampt op het asfalt en veroorzaakt een kleine aardbeving. Bomen raken ontworteld, auto’s vliegen over de kop. In paniek strek ik mijn armen uit.

KRAPOWWWWWWWW!

Twee enorme mechanische vuisten rammen zich dwars door het gebouw heen. Stalen balken knappen als luciferhoutjes. Betonnen platen scheuren als karton. Het gebouw stort met een donderend geraas in elkaar. Over de weg komen legertrucks aangereden en door de lucht komen meer vliegende schotels mijn kant op, aangetrokken door de steeds groter wordende chaos.

Ik probeer weg te lopen, maar iedere stap veroorzaakt een nieuwe aardbeving. Elke zwiep van mijn arm veroorzaakt een volgende ramp. Als een dronken meester baan ik mij een weg door de stad.

BRRRROEOEOEOEOEMMMM!! KRAAAAAAAK!! POOWWWWWWWW!!

https://www.deviantart.com/phostex/art/Attack-of-the-Giant-Robot-64616119

Langzaam maar grondig wordt alles met de grond gelijk gemaakt, terwijl ik als een idioot met mijn ledematen in het rond zwaai.

Dan is het stil. Ik overzie het resultaat en stel tevreden vast dat er van de hele stad geen muur meer overeind staat.

Ik ben een gigantische robot. Eindelijk. Maar dan

‘Time’s up!’

Het scherm wordt zwart.

‘Papa papa papa papa ik ben ik ben ik ben!’

Met een zucht doe ik de kartonnen rugzak af en geef hem aan mijn zoon. Nu moet ik tien minuten wachten tot ik eindelijk weer mag.

Lees meer

Piano vouwen – mijn eerdere ervaring met Nintendo Labo

Giszh giszh – over grote robots